Eliten av Längdskidåkare
Vi har samlat de bästa av de bästa för att se till att din träning ska bli till den det bästa
The power of Online training
01
Expert Trainers
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed auctor turpis eu arcu sagittis, id sagittis justo eli suscipit.
02
Unlimited Access
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed auctor turpis eu arcu sagittis, id sagittis justo eli suscipit.
03
24/7 Online Support
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed auctor turpis eu arcu sagittis, id sagittis justo eli suscipit.
Träna med eliten
Dem bästa av dem bästa
Per "Peken" Rönnestrand
Utbildad dels på Idrottshögskolan GIH, i Stockholm i tre år och har examen som Tränare och Idrottslärare samt utbildad inom svenska försvaret med ledarskap och idrottsfysiologi kurser i 10 år.
Tränare på regionala skidgymnasiet i Östersund och för Svenska B-landslaget i skidskytte. Vallare i Svenska Längdlandslaget mellan åren 1997-2002 med huvudansvaret för testning av glidvallor och strukturer, ett gemensamt uppdrag mellan Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) och Svenska skidförbundet. Förbundskapten för Svenska Längdlandslaget 2002-2005 med både koordinering och träning som uppgifter i ett team bestående av Ola Ravald och Mattias Persson. Förbundskapten för Kinesiska Längdlandslaget 2005-2008 där tränarrollen och utrustning/vallning var huvuduppgifterna och även där med ett team där Ola Ravald åter igen ingick tidvis. Här fick både tränarrollen och utrustning/vallningsrollen utvecklas ännu mer. Från 2009 har Peken följt idrotten på många olika sätt och studerat olika idrotter och hjälpt utvalda elitaktiva med träningsupplägg och teknik samt många längdmotionärer med träningstips, teknik, utrustning och vallning vid genomförande av träning och långlopp.
Nu mera är Peken förbundskapten för Svenska Kanotlandslaget.
Varför medverkar du i Skibuddy?
Man
möter nästan varje dag personer som har en fråga om träning,
skidutrustning mm på ett eller annat sätt. Kände direkt att om vi som
står bakom Skibuddy skulle kunna göra detta tillsammans med den breda
erfarenhet och kompetens som vi har så kommer det att bli ett unikt
forum för att utveckla längdskidsporten på alla nivåer. Att sen få delge
de som är medlemmar en specialdesignad hjälp kommer att bli fantastiskt
kul.
Vad kommer du att bidra med?
Har en bred kunskap och erfarenhet på både den materiella delen och
träningsdelen. Har jobbat många år inom idrott och hjälpt många att ta
nästa steg. Från ungdomar via elit och sen inte minst de äldre som vill
ha en bra upplevelse av sin skidåkning. Vad gäller materialet, val av
skidor, stavar mm och hur man på bästa sätt hittar rätt med vallning kan
jag förstå att det känns som man står mitt i djungeln och inte vet åt
vilket håll man ska gå. Jag hoppas kunna bidra på ett neutralt sätt,
oavsett märke och fabrikat en så enkel väg som möjligt för att det ska
bli så bra som möjligt och hanterligt för den ambitionsnivå man har.
Vad tror du Skibuddy kommer att kunna ge?
Den kommer att ge medlemmarna en bra och enkel väg att hitta delar som gör
att man utvecklas som längdåkare, oavsett nivå. All kunskap finns under
ett och samma tak och på ett neutralt sätt och det gör att man som
medlem inte behöver söka kunskap och hjälp på flera platser utan allt
finns hos Skibuddy. Man kommer att kunna få individuella stöttningar.
Micke Book
Micke Book är en av våra mest meriterade vallare och jobbar sedan 2016/17 för Norges skidlandslag. Karriären började så smått i början på 1990 som klubbtränare i Östersund men tog på allvar fart i mitten på 90-talet med Häggenås SK och olika landslagsuppdrag, mestadels Skandinavisk Cup- och Juniorlandslag för Sverige. Micke har genomgått steg 4 utbildningar i Svenska skidförbundets regi och är också utbildad som Internationell Teknisk Delegat.
Har också varit verksam Jämtland/Härjedalens skidförbund som ungdoms-/ junior-/ senioransvarig.
Från säsongen 2002/2003 som vallare för Svenska skidförbundet fram till 2007.
Från våren 2007 fram till 2015 som vallare för det Kanadensiska landslaget.
Varför medverkar du i Skibuddy?
Det är ett nytt och spännande sätt att jobba med längdskidsporten.
Vad kommer du att bidra med?
Min mångåriga erfarenhet.
Vad tror du Skibuddy kommer att kunna ge?
Appen kommer att göra så man har möjlighet att få en mer personlig kontakt med oss i teamet, plus att man får möjligheten att bli en bättre skidåkare och få en bättre kunskap om sin utrustning!
Anders Södergren
Har tillhört landslaget i 15 år och har senaste åren valt att ingå i ett par olika långloppsteam. Gjorde sitt första stora internationella mästerskap 2001 i Lahti och har sedan dess deltagit i alla världsmästerskap fram till VM i Falun samt tre Olympiska spel.
Höjdpunkterna i karriären är OS-guldet i stafett Vancouver 2010, VM silver femmilen i Val di Fiemme 2003, VM silver 30km Liberec 2009, VM brons stafett 2003, 2007, VM silver stafett 2011, OS brons stafett 2006. Tre världscupsegrar varav två i Holmenkollens femmil. 17 individuella SM guld.
Jobbar nu också som sponsorcoach åt svenska skidförbundet och medverkar i Långloppscirkusen.
Varför medverkar du i Skibuddy?
Jag vill hjälpa fler att på ett bättre sätt få hjälp att njuta av längdskidåkning och motivera fler att börja röra på sig mera regelbundet. Den kompetens som finns i gänget bakom appen gjorde att jag inte tvekade en sekund på att hoppa på.
Vad kommer du att bidra med?
Mina erfarenheter som jag fått med mig under alla år som elitskidåkare men också att dela med mig av den glädje som jag funnit i mitt idrottande. Jag hoppas också att kunna motivera fler att verkligen pröva på längdskidåkningen och ge chansen till att utvecklas som både person och idrottare. För vad är bättre än att ge sig ut efter kanske en stressig dag och få rensa skallen med med en skön träningsrunda.
Vad tror du Skibuddy kommer att kunna ge?
Jag tror att appen kommer att kunna fungera som ett hjälpmedel och forum för att på ett enklare sätt komma åt information och tips att komma igång eller utveckla sin träning till nya nivåer. Här finns mängder av erfarenhet och kunskap samlat under ett och samma tak. Möjligheten att efter personliga önskemål kunna ta del av den enorma kompetensen på ett och samma ställe ser jag som unikt.
Johanna Ojala
Tidigare elitaktiv på juniornivå med JSM-medaljer och JVM-deltagande som meriter. Sedan utbildad till tränare vid GIH i Stockholm. Har jobbat som tränare på skidgymnasierna i Torsby, Östersund och Järpen men även på Thomas Alsgaards långloppsteam Team Leaseplan. Har även jobbat på testlab parallellt med tränarjobbet på skidgymnasierna i Torsby och Östersund. Jobbar idag som programledare på Viaplay.
Varför medverkar du i Skibuddy?
I och med den träningsboom som exploderat de senaste åren och med det ökade intresset för längdskidor som följd, har också frågorna kring träning, utrustning, teknik och vallning ökat. Jag har många gånger känt att det skulle ha varit fint att kunna tipsa motionären om en plattform där all information kring dessa områden finns. Jag är glad att jag har fått möjligheten att vara en del av denna nya plattform som faktiskt KAN erbjuda detta!
Vad kommer du att bidra med?
Jag kommer bidra med min kunskap och erfarenhet kring teknik och träning. Jag har mött många olika kategorier åkare genom åren, allt från nybörjaren till junioren, elitmotionären och till den yppersta seniorelitåkaren, och har samlat på mig många ”pedagogiska erfarenheter” och tror mig således kunna möta de flesta av era spörsmål och funderingar!
Vad tror du skibuddy kommer att kunna ge?
Appen kommer ge en bra bas för kunskap kring längdskidor som träningsform och tävlingsidrott. Vi är ett kompetent team som bidrar med tips och tricks kring detta och medlemmarna kommer på ett enkelt sätt kunna finna både grundläggande kunskaper men också spetskunskaper kring träning, teknik, vallning och utrustning!
Ola Ravald
Ola Ravald är en f.d. elitlängdåkare och är utbildad på Tränarprogrammet vid Gymnastik- och Idrottshögskolan i Stockholm (GIH). Han har en lång erfarenhet som tränare och har arbetat med flera olika landslag i Sverige, Norge och Kina, både i längd och skidskytte. Åren 2007-09 var Nationellt Vintersportcentrum i Östersund basen och arbetet genomfördes då åt Sveriges Olympiska Kommitté med fokus på skidteknikutveckling i både längd- och skidskyttelandslaget.
Ola har även arbetat med juniorer på ett par olika skidgymnasier. Mellan 2018–22 på Vintersportgymnasiet i Östersund med skolans längdelever.
Från 2022 är arbetsplatsen Svenska Skidskytteförbundet och deras Utvecklingslandslag samt att utveckla skidtekniken med A-laget i skidskytte. Ola är även personlig tränare till Linn Svahn.
Varför medverkar du i SkiBuddy?
För att det här är ett nytt sätt att förmedla kunskap och information om längdåkning. Det är bra att träffas men med den här appen kan vi hjälpa till att utveckla alla, med i princip vad de vill, på distans.
Vad kommer du att bidra med?
Förhoppningsvis givande träningstips utifrån varje persons önskan och ambition samt olika sätt att utveckla skidtekniken. Min erfarenhet är att genom att få de ”enkla tipsen” så är det lättare att utveckla sin skidteknik.
Vad tror du appen kommer att kunna ge?
Den underlättar kunskapsintaget runt allt med längdåkning och möjligheten till att få både allmänna tips och råd med information som finns i appen. Men också att nå personlig hjälp och rådgivning utan att behöva resa långt. Återkopplingen kommer kunna ges väldigt snabbt.